Кримінал

На Чернігівщині на гарячому спіймали «чорних лісорубів»

У лісових масивах, розташованих поблизу хутора Семинягівка, неподалік Пакуля, на гарячому впіймали «чорних лісорубів». Лісорубів упіймали завдяки пильності громадських активістів.

Коли лісові охоронці приїхали на місце нелегальної рубки, то з’ясувалося, що хитрі ділки встигли завантажити на вантажівку «ЗІЛ-130» 5 кубів деревини. Пізніше виявилося, що «чорні лісоруби» раніше збували деревину на одну з місцевих лісопилок.

Про це ЧЕline повідомили у Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

О 7-й ранку лісова охорона ДП «Чернігівське лісове господарство» отримала тривожний сигнал – телефонували громадські активісти, які повідомили про те, що поблизу хутора Семинягівка Чернігівського району нелегальна бригада лісорубів вирізує та вантажить деревину.

Коли у Пакульське лісництво прибула рейдова бригада ДП «Чернігівське лісове господарство», то виявила на ділянці, де у  2016 році пройшов буревій, нелегальну бригаду «безробітних» з п’яти чоловік. Лісоруби якраз заготовляли деревину. Лісова охорона заблокувала навантажений деревиною «ЗІЛ-130» та викликала поліцію. Разом вони задокументували факт крадіжки лісу, порахували пні та зрубані дерева.

За словами головного лісничого ДП «Чернігівське лісове господарство» Вадима Фесюна, сума завданих державі збитків склала 89 тисяч гривень.

Вину на себе взяв мешканець селища Михайло-Коцюбинське Чернігівського району Віктор К. В той самий день чоловік сплатив нараховані збитки.

За словами чернігівських лісівників, це не перший випадок крадіжки деревини. Так, з початку року зареєстровано 14 випадків самовільних рубок. Державі нанесено збитків на суму в понад 2 мільйони гривень. Не враховуючи крайнього випадку, відшкодовано лише 3 тисячі гривень.

Як говорить головний лісничий ДП «Чернігівське лісове господарство» Вадим Фесюн, тільки завдяки громадськості, можна протистояти «чорним лісорубам».

«Суспільство повинне мобілізуватися на боротьбу з «чорними лісорубами», — каже головний лісничий. – Самій лісовій охороні не під силу побороти це масове явище, яке викликане тотальним безробіттям».

Як потім з’ясувалося, люди, які заготовляли ліс, були всього лиш посередниками. І заготовляли деревину на місцеві лісопилки.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button