Кримінал

На Чернігівщині п’яний чоловік стріляв у таксиста

31 жовтня приблизно о восьмій годині вечора до Ніжинського відділу поліції звернувся схвильований 30-річний місцевий житель, таксист, який кілька хвилин тому ледь зміг врятуватися від пострілу невідомого чоловіка з пістолету. Куля влучила у вітрове скло автомобіля, а стрілець втік у невідомому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристрасті на Прилуччині: жінка «пробачила» ножове поранення

Уже на місці події, біля одного з магазинів у центральній частині міста, з’ясувалося, що між потерпілим і невідомим йому чоловіком із явними ознаками алкогольного сп’яніння, виникла словесна перепалка. Невідомий чіплявся до таксиста та в якусь мить витяг із кишені пристрій, схожий на саморобний пістолет.

Чоловік, не вагаючись, скерував його у бік потерпілого та поцілив у лобове скло автомобіля, розтрощивши його та пошкодивши панель приладів. При цьому в салоні автомобіля перебувала пасажирка – 23-річна місцева жителька, яка отримала тілесні ушкодження від уламків скла та пластику.

Зрозумівши, що за стрілянину доведеться відповідати, чоловік накивав п’ятами, але того ж вечора був оперативно затриманий поліцейськими відділу. У нагоді стали відеокамери, завбачливо встановлені власниками на вході до магазину, яких порушник не бачив. Натомість вони добре «бачили» його. Факт пострілу чітко зафіксовано.

Підозрюваним виявився 35-річний місцевий житель, який нещодавно повернувся до родини із заробітків за кордоном (працював водієм фури). Згідно з даними медичного огляду , того вечора вжив пристойну дозу алкоголю.

Наразі чоловіку інкримінують хуліганство із застосуванням зброї: ч. 4 ст.296 КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Зрозуміло, що й запобіжний захід для такого зухвалого «гангстера» має бути найсуворіший – тримання під вартою на весь час досудового слідства.

Водієві таксі тілесних ушкоджень не спричинено, лише сильний переляк. Потерпіла пасажирка госпіталізації не потребувала та після оброблення саден лікарями була відпущена додому.
Досудове розслідування триває.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button