Кримінал

На Чернігівщині п’яний мопедист намагався відкупитися від поліцейських

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 32-річного кермувальника, який порушив правила дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 10 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівського району.

13 лютого під час несення служби на території Ріпкинської громади екіпаж групи реагування патрульної поліції на автодорозі зупинив мопед, водій якого порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування з керманичем правоохоронці помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Результат показав 2.65 проміле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій був нетверезий: патрульні розказали подробиці ранкової ДТП біля «Градецького» (Відео)

Коли ж правоохоронці почали складати адміністративні матеріали, чоловік запропонував їм неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень аби уникнути відповідальності. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

Поліцейські відмовились від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Вони одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції.

Правоохоронці склали відносно водія адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння втрете протягом року) Кодексу України по адміністративні правопорушення.

Слідчий розпочав кримінальне провадження з ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Чернігові нетверезий водій в’їхав у світлофор.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button