Кримінал

Зняли кругленьку суму: чернігівка хотіла продати годівницю на сайті оголошень

Поліція Чернігівщини закликає громадян не переходити за шахрайськими посиланнями, продаючи товар в інтернеті. Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час продажу товарів на сайтах безкоштовних оголошень.

Днями до поліції звернулася 37-річна мешканка Чернігова, яка на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістила пропозицію з продажу годівниці для котів. З нею зв’язався покупець і у вайбері відправив посилання для підтвердження своєї оплати. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Перейшовши за цим посиланням, заявниця вела секретні дані своєї банківської картки та підтвердила операцію, натиснувши «1». З її рахунку одразу зникло понад 38 тисяч гривень.

Виявилося, що посилання було фішинговим (тобто замасковане під справжній сайт). Тож потерпіла, не усвідомлюючи цього, власноруч надала шахраям доступ до свого банківського рахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині двоє людей стали жертвами шахраїв в інтернеті

Наразі жінка звернулась по допомогу до поліції. Поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте й особисто оглянете його. По телефону або в інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані.
Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button