Кримінал

На Чернігівщині підприємство незаконно добувало торф, збитки держави — 19 мільйонів

Поліція Чернігівської області вручила підозру керівнику держпідприємства за незаконний видобуток торфу, що спричинило державі збитки більш як на 19 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

“Співробітники слідчого управління поліції Чернігівської області вручили підозру керівнику державного підприємства за незаконний видобуток торфу. За попередньою інформацією, збитки державі становлять понад 19 мільйонів гривень”, — йдеться у повідомленні.

Слідчі поліції встановили, що на одному з підприємств області з березня 2017-го до серпня 2018 року незаконно видобували торф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ на Чернігівщині заблокувала незаконний видобуток корисних копалин на понад 19 мільйонів гривень (Фото)

“Для законного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення потрібно зібрати відповідний пакет документів. Серед них — дозвіл Державної служби геології та надр України. Утім, керівник підприємства знехтував тим, що старий дозвіл на видобуток корисної копалини втратив чинність. Посадовець, достовірно знаючи, що дозвіл Державної служби геології та надр України відсутній, організував на підприємстві видобуток корисної копалини”, — вказується у повідомленні.

У результаті таких дій посадової особи було незаконно видобуто щонайменше 70,4 тисячі тонн торфу на суму понад 19,3 млн гривень.

Слідчі вручили керівнику підприємства підозру про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240 КК (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Воно карається штрафом, обмеженням або позбавленням волі терміном до трьох років.

Досудове розслідування проводить поліція під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області за підтримки СБУ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button