Кримінал

На Чернігівщині поліція виявила незаконний посів маку

Майже півтисячі рослин маку снодійного виявили в ході профілактичного відпрацювання «Мак-2018» поліцейські Носівського відділення поліції.

15 червня в ході профілактичного відпрацювання «Мак-2018» поліція провела санкціонований обшук в господарстві жительки Носівського району. Правоохоронці мали обґрунтовані підозри, що господиня на присадибній ділянці вирощує мак.

Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Інформація підтвердилася, в результаті обшуку поліція вилучила близько півтисячі рослин маку снодійного, які направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) — карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button