Кримінал

На Чернігівщині поліція затримала «на гарячому» групу банківських хакерів

Застосувавши сучасні розшукові методи, поліція Чернігівщини спільно з кіберполіцією затримала групу зломщиків банкоматів. Ці зловмисники оперували унікальним програмним забезпеченням, змусивши різні термінали видати їм загалом шестизначну суму.

Протягом останнього часу поліція Чернігівщини зареєструвала кілька високотехнологічних крадіжок з банкоматів.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Злочинці механічно пошкоджували банкомати, отримували доступ до сервісного роз’єму та за допомогою унікального шкідливого програмного забезпечення давали команду на видачу готівки. У такий спосіб вони викрали загалом шестизначну суму в гривнях.

Ці злочини зосередили на собі прискіпливу увагу чернігівської поліції та кіберполіцейських, оскільки нічого подібного в Україні ще не було. До розкриття зухвалих крадіжок долучилися найдосвідченіші оперативники та спеціалісти в галузі комп’ютерних технологій.

Застосувавши сучасні методи оперативно-розшукової діяльності, співробітники кримінальної поліції Чернігівщини змогли встановити осіб, причетних до крадіжок з банкоматів. Злодії використовували підроблені документи та постійно змінювали місце проживання.

Вночі 10 лютого оперативники «на гарячому» затримали гастролерів з іншої області. Перед цим зловмисники обчистили на 200 тисяч гривень черговий банкомат в одному з райцентрів області. У підозрюваних вилучена готівка та унікальне шкідливе програмне забезпечення.

Наразі поліція продовжує комплекс заходів із встановлення і затримання подільників цих хакерів та вилучення речових доказів. Правоохоронці обґрунтовано підозрюють цю групу у кількох аналогічних крадіжках в різних районах області та ряді незавершених спроб крадіжок з банкоматів.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Це банкомат в м. Мені, територія районної лікарні. Мена недружня до всіляких злочинців, тому не радимо сюди їздити з поганими намірами. 🙂

Back to top button