Кримінал

На Чернігівщині попереджено незаконне відчуження землі вартістю 43 мільйони

Варвинським відділом Прилуцької місцевої прокуратури в межах реалізації представницьких повноважень відреаговано на порушення вимог законодавства при розпорядженні землями історико-культурного призначення.

Як встановлено, у 2011 році одним із товариств придбано нежитлові будівлі та споруди, розташовані на території однієї із сільських рад Варвинського району. У подальшому рішенням цієї ради суб’єкту господарювання надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою для відведення вказаної земельної ділянки площею 2 га для обслуговування нежитлових будівель та споруд.

Про це повідомляє Варвинський відділ Прилуцької місцевої прокуратури.

При цьому, 1 га придбаної землі сформовано за рахунок земель історичного поселення «Журавка-Захід», яке наказом Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації  віднесено до об’єктів культурної спадщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборудка з латвійським присмаком: проти «Зеленбуду» відкрили провадження

Реагуючи на порушення вимог закону, Прилуцькою місцевою прокуратурою скеровано до Чернігівського окружного адміністративного суду позов про визнання протиправним та скасування рішення органу місцевого самоврядування.

5 травня судом винесено рішення про задоволення позовних вимог прокурора у повному обсязі, яке набрало законної сили.

22 травня органом місцевого самоврядування рішення суду виконано. Земельна ділянка зарахована до земель запасу сільської ради.

Завдяки прокурорського втручання попереджено незаконне відчуження 2 га землі вартістю 43 млн. грн.

Ще статті по темі

Back to top button