Кримінал

Посадовець з Чернігівщини «нагрівся» на ремонті будинку культури

Співробітники слідчого управління Чернігівської області встановили факт розтрати майна посадовцем, який мав організувати виконання ремонту в будинку культури однієї з громад. Збитки держави склали 35 тисяч гривень.

В ході досудового розслідуванням слідчі встановили, що голова сільської ради вступив у змову з директором комерційного ремонтно-будівельного підприємства. Посадовець підписав акт приймання виконаних будівельних робіт та довідку про їх вартість. При цьому він знав, що роботи по ремонту покрівлі сільського клубу виконані не повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу трьом службовцям Чернігівщини повідомлено про підозру у розтраті та привласненні бюджетних коштів

На підставі зазначених документів неправдивого змісту на рахунки товариства-підрядника було перераховано бюджетні кошти у сумі понад 150 тисяч гривень, а насправді роботи були недовиконані на 35 тисяч гривень.

Колишньому сільському голові, а нині старості старостинського округу, правоохоронці вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення — розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Чернігівська обласна прокуратура, а оперативний супровід – співробітники обласного управління Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Наразі розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button