Кримінал

На Чернігівщині судитимуть чергового військовослужбовця РФ

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця російської федерації за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, в березні 2022 року під час окупації села Пакуль Чернігівського району командир одного з підрозділів зс рф зайшов до підвалу місцевого лісництва, де перебували двоє жителів села. Він здійснив у їх бік постріли з вогнепальної зброї. Потерпілі отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Іншого дня обвинувачений віддав незаконний наказ підлеглим військовослужбовцям рф провести обшук однієї з баз відпочинку в тимчасово зайнятому селі Андріївка Чернігівського району, під час якого заволоділи майном невійськового призначення, чим завдали власнику бази матеріальної шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Сновської громади закликав убити Зеленського та депутатів Верховної Ради

За вчинене військовослужбовцю рф загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.
Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося слідчими УСБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button