Кримінал

На Чернігівщині судитимуть керівника колонії, який на початку повномасштабної війни з рф незаконно відпустив злодія в законі

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників виправної колонії за пособництво у втечі з під варти злодія в законі (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 393 КК України).

За даними слідства, у лютому 2022 року обвинувачений, користуючись ситуацією в державі, пов’язаною з вторгненням російської федерації в Україну, віддав незаконний наказ відпустити з території дільниці СІЗО виправної колонії «злодія в законі» на прізвисько «Гега Озургетський».

Наразі обвинувачений відсторонений від посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові за матеріалами СБУ суд виніс вирок командиру російського танка, який звинувачується у порушенні законів та звичаїв війни

Досудове розслідування за вказаним фактом здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Довідково: у березні 2022 року «злодія в законі», який за пособництва обвинуваченого втік з-під варти, затримано у Вінницькій області при спробі перетину державного кордону з Республікою Молдова. Обвинувальний акт стосовно нього за ч. 1 ст. 393 КК України передано до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button