ВійнаКримінал

У Чернігові за матеріалами СБУ суд виніс вирок командиру російського танка, який звинувачується у порушенні законів та звичаїв війни

За матеріалами Служби безпеки України до 8 років та 6 місяців позбавлення волі засуджено командира російського танка за порушення законів та звичаїв війни.

Слідчими встановлено, що 24 лютого сержант Микола Філатов у складі 41-ї загальновійськової армії рф перетнув державний кордон України з території Білорусі з метою збройного захоплення м. Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насильство над сім’єю в одному з сіл Чернігівщини – судитимуть чергового військовослужбовця рф

На початку березня загарбник напав на цивільного мешканця Чернігівщини та відібрав у нього коштовності, погрожуючи розстрілом. Невдовзі окупант потрапив у полон військовослужбовців Збройних Сил України.

Новозаводський районний суд м. Чернігова визнав окупанта рф винним за ч. 1 ст. 438 (порушенні законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України і виніс вирок – 8 років і шість місяців позбавлення волі.

Документування та досудове розслідування злочинної діяльності російського військовослужбовця здійснювали співробітники Управління СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button