Кримінал

На Чернігівщині у закладі освіти торгували алкоголем та цигарками

За ініціативи Ніжинської окружної прокуратури Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях перевірено виконання умов договору оренди приміщення закладу вищої освіти в м. Ніжин та використання його орендарем ФОП — за цільовим призначенням.

Встановлено факт торгівлі ФОП, крім продовольчих товарів, алкогольними напоями та тютюновими виробами. Їх продаж здійснювався у облаштованому під магазин приміщенні гуртожитку одного із закладів вищої освіти м. Ніжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахлива смерть: на Чернігівщині підліток потрапив під колеса потягу

Оскільки торгівля спиртними напоями та тютюновими виробами в орендованому приміщенні в закладі освіти прямо суперечить приписам ст. 80 Закону України «Про освіту», якою заборонено використання майна закладів освіти не за освітнім призначенням,  Ніжинською окружною прокуратурою подано до Господарського суду Чернігівської області позов про розірвання договору оренди та зобов`язання звільнити приміщення навчального закладу загальною площею 122,6 кв.м.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області закрито провадження у даній справі у зв’язку з добровільним поверненням орендарем вказаного приміщення закладу освіти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button