Кримінал

На Чернігівщині викрили жінку, яка вирощувала коноплі та зберігала наркотичні засоби

На Корюківщині поліцейські викрили місцеву мешканку в незаконному вирощуванні конопель і зберіганні наркотичних засобів. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Поліцейські Корюківського районного відділу поліції під час санкціонованого обшуку вилучили в жительки Сосницької громади коноплі та висушену наркосировину, що схожа на канабіс, і мак.

Поліцейські отримали інформацію про те, що 34-річна мешканка Сосницької громади приховано вирощує коноплі у своєму приватному господарстві та зберігає готові до вживання наркотичні засоби.

У процесі санкціонованого обшуку правоохоронці виявили культивовані рослини, схожі на коноплі. Також поліцейські вилучили висушену рослинну речовину, кустарні пристрої для куріння наркомістких речовин і два мішки голівок маку. 

Вилучене спрямоване на проведення експертних досліджень.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Корюківської окружної прокуратури відкрив провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) і за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення чи зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

У разі доведення вини зловмисниці їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Ще статті по темі

Back to top button