Кримінал

На Чернігівщині винесено вирок винуватцю ДТП, який зник з місця пригоди

Прокуратурою у суді доведено винуватість жителя Бахмацького району, який знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, за відсутності посвідчення водія категорії «В», вчинив дорожньо-транспортну пригоду та залишив потерпілу у небезпеці, чим вчинив злочини, передбачені ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього рух, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження особи) та ч. 1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).

Установлено, що обвинувачений, керуючи автомобілем «Москвич 412» у населеному пункті Бахмацького району, у зв’язку із відсутністю навичок у керуванні транспортним засобом здійснив наїзд на пішохода.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, крововиливів, перелому кісток, які у своєму комплексі відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Факт смертельної ДТП із двома загиблими розслідує поліція

Здійснивши наїзд на жінку, обвинувачений залишив потерпілу в небезпечному для життя стані, водночас транспортний засіб не зупинив, на місці пригоди не залишився, постраждалій першу медичну допомогу не надав та з місця пригоди зник.

Судом із застосуванням ст. 70 КК України обвинуваченому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Також судом частково задоволено цивільний позов потерпілої та стягнуто 63 тис. грн. матеріальної та моральної шкоди, повністю задоволено позов прокурора про стягнення 9 тис. грн. на відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої від злочину особи. Додатково з обвинуваченого стягнуто 4 тис. грн. витрат, пов’язаних з оплатою правової допомоги та 2,5 тис. грн. – відшкодування процесуальних витрат.

Джерело: прес-служба прокуратури

Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button