Кримінал

Суд в Чернігові відпустив викрадача людей, що двічі тікав і розшукується Інтерполом

Після спроби втекти з України колегія суддів Чернігівського апеляційного суду під головуванням судді Антипець повторно відпустила під домашній арешт фігуранта справи про викрадення екс-мера Херсона Володимира Сальда — Дениса Пащенка.

Про це повідомив адвокат Андрій Кудрик.

За його словами, в середині січня Пащенко, всупереч рішенню суду про заборону покидати місце проживання, спробував вилетіти з України і був затриманий прикордонниками в Київському аеропорту.

«Після цього, при повторному розгляді клопотання про утримання його під вартою, колегія суддів Чернігівського апеляційного суду під головуванням судді Антипець визначила запобіжний захід: утримання під домашнім арештом. Замість арешту у шахрая, неодноразово побував за гратами, фігуранта багатьох кримінальних проваджень, в тому числі і справи про викрадення екс-мера Херсона Володимира Сальдо, Дениса Пащенко — заборона залишати тимчасове житло в Чернігові з 21 години до 7 години ранку», — зазначив Кудрик.

Адвокат нагадав, що в січні 2019 року Пащенко був затриманий в Швейцарії за підозрою у викраденні Сальдо, а в листопаді — екстрадований в Україну, де йому визначили запобіжний захід: утримання під вартою.

«3 січня 2020 року, не дивлячись на клопотання слідчого і прокуратури продовжити утримання під вартою, слідчим суддею Овсієнко йому було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання», — резюмував Кудрик.

Як відомо, 20 червня 2016 року Сальдо приїхав в Домінікану на ділову зустріч на запрошення Banco Citi Bank (Panama). Запрошення організував житель Херсона Денис Пащенко. Приводом для зустрічі було проведення переговорів з потенційними інвесторами. На наступний день після приїзду в Пунта Кану Сальдо був позбавлений волі. Сальдо провів в ув’язненні 59 днів. Звільнитися з полону, за його свідченням, допоміг один з учасників викрадення.

У березні 2017 року Пащенко заочно повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимога передачі майна або права на майно з погрозою насильства над потерпілим і його близькими родичами (вимагання), з погрозою вбивства, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу.

У національний розшук Пащенко оголосили 6 березня 2017 року, а в міжнародний — 1 листопада 2018 року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Апостроф

Ще статті по темі

Back to top button