Кримінал

На Чернігівщині виявили незаконний видобуток торфу на понад 6 мільйонів гривень

Факт незаконного видобутку корисних копалин державного значення – торфу екоінспектори зафіксували в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства біля с. Смолин Гончарівської селищної ради Чернігівського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконна вирубка лісу зі збитками 1, 75 млн грн: на Чернігівщині судитимуть лісника агролісогосподарського підприємства (Фото)

Комісійно було встановлено, що видобуток торфу проводився механічним способом на місці старого меліоративного каналу в межах торфородовища “Гнилуське”. Для встановлення площ порушених земель та об’єму видобутих корисних копалин до перевірки залучено інженера-землевпорядника ДП “Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою”, яким проведено кадастрову зйомку обстежуваної земельної ділянки за допомогою GNSS приймача.

Інспекцією розраховано шкоду, заподіяну державі у результаті самовільного користування надрами, сума збитків склала 6 018 258, 68 гривень.

У зв’язку з вчиненням дій, що мають ознаки злочину проти довкілля,  матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів для долучення до порушеної кримінальної справи.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button