Кримінал

На Чернігівщині водій сів за кермо автівки п’яним та вилетів у кювет

Поліцейські Чернігівського райуправління поліції встановили, що водій легковика у нетверезому стані не впорався з керуванням та допустив виїзд у кювет. Сам чоловік та два його пасажири лише дивом практично не постраждали. Поліція притягнула правопорушника до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

18 серпня близько 22-ї години до поліції зателефонувала жителька одного з сіл Чернігівського району з повідомленням, що чула різке гальмування, крики та удар автомобіля. Оскільки все сталося у темряві, подробиць інциденту заявниця не знала.

За викликом виїхав екіпаж відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції. На вказаному заявницею місці поліцейські побачили на узбіччі трьох чоловіків, які голосно сперечалися. При наближенні до них патрульні звернули увагу на явні ознаки алкогольного сп’яніння у всіх трьох, а також на свіжі подряпини у них. Чоловіки пояснили, що посварилися між собою, а про пригоду з автомобілем нічого не чули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині голова громади реалізував схему заволодіння землею рекреаційного та водного призначення

Однак при подальшому огляді місця ймовірної події поліцейські невдовзі побачили сліди гальмування автівки, які вели в хащі від дороги. В кюветі знайшовся і автомобіль з характерними механічними пошкодженнями.

Після цього чоловіки визнали, що казали поліцейським неправду, та розповіли про інцидент. Виявилося, що нетверезий водій не впорався з керуванням та не втримав автівку на дорозі.

На місці події, у встановленому законом порядку, поліцейські провели тест стану правопорушника за допомогою приладу Drager. Апарат показав, що вміст алкоголю в крові водія сягав 1,20 проміле – у 6 разів вище за гранично допустиму межу (0,2 проміле).

Поліцейські доставили чоловіків додому, склавши на водія адміністративні матеріали:

— за частиною 1 статті 130 КУпАП (керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння);

— за статтею 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button