Кримінал

На Чернігівщині затримали браконьєрів, що ловили рибу під час нересту

15 травня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з Національної поліцією області на водоймах Корюківського району, в період нерестової заборони, викрито два грубих порушення Правил рибальства.

В першому випадку на озері поблизу с. Холми Холминської громади двоє місцевих жителіввиловлювали рибу за допомогою 8 од. сіток зяберних (одностінних) та поріжних. В протизаконний спосіб порушники добули 9 кг риби: плітка – 58 екз., краснопірка – 10 екз., лин – 3 екз., окунь – 2 екз. та карась сріблястий – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 6 018 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо — оперативну групу Корюківського районного відділу поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець поцупив гроші з картки свого колеги

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У другому випадку на озері поблизу с. Прогрес Менської громади двоє жителів м. Чернігів за допомогою 3 од. сіток зяберних виловили 73 екз. карасів сріблястих, загальною вагою 12 кг. Збитки склали 1 241 грн.

В обох випадках на порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси,  заборонені знаряддя лову та гумовий човен з веслами вилучено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button