Кримінал

Прилучанина судять за побиття неповнолітніх

Прилуцька місцева прокуратура за наслідками досудового розслідування спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно 25-річного жителя м.Прилуки у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.296 КК України (хуліганство) та ч. 1 ст. 122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Як встановили органи досудового розслідування, 3-го червня близько 19-ї години житель м. Прилуки, перебуваючи в громадському місці, а саме поблизу магазину «Ліцей», діючи умисно та з метою вчинення хуліганських дій, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що проявилося в ігноруванні й зневажливому ставленні до загальноприйнятих норм моралі, супроводжуючи свої дії особливою зухвалістю, безпричинно наніс удари руками та ногами по тілу неповнолітніх потерпілих.

Потім схопив одного з хлопчаків за тулуб, підняв його над землею і кинув на асфальтоване покриття тротуару, від чого підліток зазнав тілесних ушкоджень у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, перелому лівої плечової кістки зі зміщенням уламків, які згідно з висновком судово-медичної експертизи належать до категорії середнього ступеня тяжкості за ознакою тривалості розладу здоров’я терміном понад 21 день.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповнолітньому дебоширу з Прилук загрожує обмеження волі

Довідково:

— санкція ч.1 ст. 296 КК України передбачає покарання у вигляді від 500до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт максимум на шість місяців, або обмеження волі строком до п’яти років;

-санкція ч.1 ст. 122 КК України передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком до двох років чи обмеження або позбавлення волі на щонайбільше три роки.

Ще статті по темі

Back to top button