Кримінал

На Чернігівщині затримали чоловіка-порушника, який ловив рибу

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області 10 серпня у ході проведення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Чернігівського району на річці Десна поблизу села Миколаївка затримано порушника, який здійснював лов риби за допомогою забороненого знаряддя лову водних біоресурсів — сітки зябрової. Про це повідомляють у державній екологічній інспекції у Чернігівській області.

«Завдяки злагодженим діям державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Екоінспекції спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля області, вдалося мінімізувати шкоду завдану незаконним виловом риби.

Порушника вдалося затримати щойно він почав здійснювати незаконний вилов.

На момент затримання, порушником виловлено всього три екземпляри цінних видів риби, а саме: плоскирка – 1шт. та плітка — 2 шт., чим завдано збитків навколишньому природному середовищу на суму майже 5 тис. грн», — йдеться у повідомленні.

За вчинені дії на порушника складено адміністративний протокол по ч.4 ст.85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову риби – сітка зяброва та незаконно виловлена риба вилучені у встановленому законодавством порядку.
Для прийняття рішення згідно чинного законодавства матеріали справи будуть передані до місцевого суду.

«Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян до самосвідомості, не шукати легкої наживи та займатися улюбленим хобі у законний спосіб», — зазначили у відомстві.

Ще статті по темі

Back to top button