Кримінал

На Чернігівщині затримали кривдника, який знущався над дружиною

Поліцейські відділення №1 (м. Мена) Корюківського райвідділу поліції завершили досудове розслідування за фактами систематичного домашнього насильства, яке вчиняв мешканець одного з сіл Менської громади. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Корюківської окружної прокуратури для скерування до суду. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Поліцейські встановили, що зловмисник протягом тривалого часу піддавав дружину фізичному та психологічному насильству. З відповідними скаргами впродовж кількох місяців зверталася до відділення поліції у Мені 65-річна мешканка одного з сіл громади.

За словами потерпілої, чоловік регулярно ображав і принижував її. Зловмисник також вчиняв і фізичне насильство над потерпілою.

На кожне звернення жінки правоохоронці реагували: складали на порушника протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення домашнього насильства).

Окрім цього, поліцейські виносили термінові заборонні приписи, які передбачали заборону в будь-який спосіб контактувати з потерпілою. Однак чоловік продовжував свої протиправні дії.

За фактами систематичного вчинення проявів домашнього насильства слідчі Менського відділення поліції під процесуальним керівництвом Корюківської окружної прокуратури розслідували кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). Фігуранту було оголошено відповідну підозру.

Санкція статті передбачає покарання від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин громадських робіт, арешт на строк до шести місяців, до п’яти років обмеження волі або позбавлення волі до двох років.

Наразі досудове розслідування завершено. Поліцейські передали матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом прокуророві для скерування до суду.

Поліція закликає не замовчувати домашнє насильство. Якщо ви потерпаєте від домашнього насильства, стали його свідком чи помітили зміни в поведінці знайомої людини, то не залишайтесь осторонь – звертайтеся до поліції. Важливо вчасно усвідомити проблему, оцінити її можливі наслідки та звернутися по кваліфіковану допомогу.

У випадках домашнього насильства або його загрози ви можете звернутися до територіального органу поліції, за телефоном 102, або на Урядову «гарячу лінію» за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим.

Ще статті по темі

Back to top button