Кримінал

На Чернігівщині затримали посадовця, який отримав 18 тисяч гривень хабара

Начальник відділу однієї з районних рад вимагав та одержав 18 тисяч гривень неправомірної вигоди за сприяння у зменшенні вартості оренди комунального майна.

31 липня в ході досудового розслідування кримінального провадження поліція затримала «на гарячому» начальника відділу однієї з районних рад Чернігівської області.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 18 тисяч гривень від підприємця за сприяння у зменшенні вартості оренди приміщення (комунального майна), погодження договору оренди цього майна з головою районної ради та здійснення впливу на постійну комісію при районній раді під час погодження зазначеного договору оренди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині затримали підполковника ЗСУ, який за хабар обіцяв сприяти у видачі водійських прав

Реалізація проводилася управлінням захисту економіки в Чернігівській області спільно із слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На даний час проводяться першочергові слідчі дії. Предмет злочину вилучено.38143492_1096380300528208_8537760720857595904_n

Ще статті по темі

Один коментар

  1. На выла его!и брата мого тоже на выла)

Back to top button