Кримінал

На Чернігівщині затримали злодіїв, які викрали сейф із понад 650 тисячами гривень

Співробітники кримінальної поліції Ніжинського районного відділу викрили та затримали злочинну групу, причетну до серії крадіжок з офісних приміщень і магазинів у місті Ніжині. Зловмисники проникали до приміщень шляхом зламу замків або віджиму металопластикових вікон, викрадали гроші та цінні речі.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

6 вересня до поліції звернувся житель міста Ніжина з повідомленням про крадіжку з офісу його компанії. Зник сейф із готівкою — понад 650 тисяч гривень. На місце пригоди одразу прибула слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці оглянули місце скоєння злочину, опитали працівників офісу, вилучили речові докази.

Раніше до Ніжинської поліції також надійшло звернення мешканки Ніжина про викрадення з її магазину грошей у сумі понад 5 тисяч гривень і харчових продуктів. 

У результаті проведення комплексу слідчих дій та оперативно-розшукових заходів поліцейські спільно зі співробітниками відділу кримінального аналізу обласної поліції встановили, що до скоєння обох злочинів причетні троє мешканців Ніжина. Кожен із них раніше вже мав судимість за майнові злочини.

Під час проведення обшуків за місцями проживання підозрюваних поліція виявила та вилучила частину викрадених коштів і речей, а також знаряддя злочину.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Поліція затримала зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістила до ізолятора тимчасового тримання

Триває досудове розслідування, у процесі якого, зокрема, перевіряється причетність підозрюваних до скоєння ще понад 16 аналогічних злочинів на території міста Ніжина. Зокрема зловмисники здійснювали крадіжки минулої зими, користуючись тимчасовими відключеннями електроенергії.

Ще статті по темі

Back to top button