Кримінал

На Чернігівщині злісного неплатника аліментів відправили до в’язниці

Раніше правоохоронні органи на неплатників аліментів впливали різними способами, та до буцигарні не запроторювали. Тепер ситуація змінилася.

У Корюківській окружній прокуратурі повідомили, що 29 червня цього року Щорський районний суд позбавив волі чоловіка, котрий тривалий час не платив аліменти на свою дитину. Злісним неплатником аліментів виявився 53-річний житель Сновська.

Утримувати власну дитину чоловік не бажав давно. Заборгованість по аліментах росла, і 2019 року її сукупний розмір перевищив суму платежів за шість місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиті корови і перевернута машина: чим завершилася історія із ДТП у Сновській громаді

Того ж року місцевий суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 183-1 Кодексу України про адмінпорушення, та наклав адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт строком на 240 годин.

Суспільно корисні роботи — це новий вид адміністративного стягнення. Воно полягає у тому, що правопорушника змушують виконувати оплачувані роботи, а зароблені кошти йдуть на виплату заборгованості.

Однак немолодий сновчанин протягом тривалого часу ігнорував рішення суду та не виконував суспільно-корисні роботи. У суді зловмисник уперто не визнавав своєї вини. Проте прокурор надав неспростовні докази його винуватості у вчиненому злочині. І чоловіка на рік позбавили волі.

Це перший з часу введення в Кримінальний кодекс України відповідної статті (389–2 КК України) випадок в Чернігівській області, коли злісного неплатника аліментів засудили до реальної, а не умовної міри покарання. Вирок уже набрав законної сили. Особу чекає заслужене покарання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button