Кримінал

На Городнянщині затримали «Газель» із краденими дубами (Фото)

Виявивши в лісосмузі ділянки зі спиляними деревами, оперативники Городнянського відділення поліції влаштували засідку й затримали браконьєрів на «Газелі» зі спиляними дубами на борту.

3 липня до поліції надійшла інформація, що в лісосмузі біля Івашківки невідомі особи рубають дуби, було добре чутно, як працює бензопила. Для перевірки повідомлення на місце прибули поліцейські районного відділення поліції. Правоохоронці побачили зрубані дерева, але нищівників природи на місці вже не було.
Поліцейські вирішили влаштувати засідку. Це дало свої плоди, і згодом правоохоронці затримали браконьєрів, які завантажували на борт «Газелі» спиляні дубові стовбури завдовжки два з половиною метри кожен і діаметром понад 50см.

Надалі на місце затримання прибула слідчо-оперативна група Городнянського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області, громадські активісти, представники прокуратури та органів місцевого самоврядування, лісова охорона ДП «Городнянське лісове господарство».

В автомобілі перебували п’ятеро молодиків із Чернігівського, Семенівського та Борзнянського районів, які пояснили, що дерева вони зрубали в лісосмузі.

Під час перевірки документів у громадян правоохоронці з’ясували, що ці зловмисники вже не вперше потрапляють у поле зору поліції за незаконні порубки лісу.

Автомобіль порушників разом із деревиною затримано до Городнянського відділення поліції.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Зараз нищівниками природи займаються оперативники Управління захисту економіки.

Триває досудове розслідування.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. впечатляет «размах»задержаного как всегда КАМАЗЫ и Фуры не видим а на Газелях отигрываемся.

Back to top button