Кримінал

На Менщині лісник вирубав більше 70 дубів

Факти незаконних порубок дерев породи дуб в одному з дочірніх підприємств лісового господарства області викрили працівники Управління захисту економіки спільно з слідчими Менського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Так, у ході оперативних заходів встановлено, що 40-річний мешканець Менського району, працюючи лісником, будучи матеріально-відповідальною посадовою особою, у період з вересня по грудень 2015 року здійснив незаконні вирубки дерев породи дуб на ввіреній йому території в кількості 71 дерев та породи ясен в кількості 309 дерев, чим завдав збитків державі на суму більше, ніж півтора мільйону гривень.

Надалі з метою отримання грошової винагороди від незаконної діяльності передав вищевказану деревину підприємцю, частину якої знайдено та вилучено на його пилорамі.

Слідчим відділом Менського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), що карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Ще статті по темі

Back to top button