Кримінал

На Прилуччині поліцейські спільно з представниками тероборони затримали мародерів (Фото)

Завдяки небайдужості громадян, співробітники Прилуцького районного відділу поліції спільно із бійцями з територіальної оборони встановили причетних до крадіжки кабелю, які залишили селян без зв’язку. Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Ввечері, 7 квітня, мешканець одного із сіл району помітив двох підозрілих чоловіків, які зрізали кабель телефонного та інтернет зв’язку. Чоловікові вони представились співробітниками фірми з надання послуг зв’язку. Щоб уточнити інформацію, заявник викликав на місце події поліцейських та представників тероборони.

Поліцейські виявили та вилучили у чоловіків більше 30 метрів викраденого кабелю та знаряддя вчинення злочину. Своїми діями зловмисники залишили без зв’язку чимало мешканців села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліцейські розкрили смертельну ДТП, учасник якої втік з місця інциденту

Правоохоронці встановили особи зловмисників. Це двоє місцевих, 1993 та 2000 років народження, які вже раніше були судимі за крадіжки, угони та завдання тілесних ушкоджень.

Фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Нагадуємо, що Верховна Рада України посилила відповідальність за майнові злочини, вчинені в умовах війського стану. Відтак за крадіжки пепедбачено покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Поліція звертається до громадян: якщо ви помітили підозрілих осіб чи стали свідком злочину — негайно телефонуйте до поліції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button