Кримінал

На вихідних на Чернігівщині викрили невдалі спроби п’яних водіїв дати хабар патрульним

На вихідних мотоцикліст і водійка позашляховика, які мали явні ознаки алкогольного сп’яніння спробували дати хабара поліцейським, аби ті не притягували їх до відповідальності. За обома фактами, окрім адміністративної, порушники понесуть і кримінальну відповідальність.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.  

Нетверезий мотоцикліст потрапив у поле зору поліцейських відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції під час патрулювання Михайло-Коцюбинської громади. Водій мотоцикла порушив правила руху. На транспортному засобі до того ж був відсутній номерний знак.

Коли патрульні зупинили мотоцикл і почали спілкування з водієм, з’ясувалося, що водійського посвідчення в нього також немає. Сам чоловік виявляв явні ознаки алкогольного сп’яніння, проте від огляду на стан сп’яніння категорично відмовився. Натомість він запропонував патрульним 5 тисяч гривень, аби не складали протокол.

Незважаючи на відмову та неодноразове попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі, чоловік наполягав на хабарі. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для документування правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутинг чи мобілізація: в чому різниця та хто може звертатись (Відео)

Інший випадок стався в Деснянській громаді. Правоохоронці прибули за викликом на місце ДТП. При спілкуванні з водійкою помітили у неї явні ознаки алкогольного сп’яніння. Владнати проблему жінка спробувала запропонувавши патрульним неправомірну вигоду в сумі 500 євро.

Незаконні дії правопорушників поліцейські зафіксували за допомогою бодікамер.

За обома фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Відносно обох правопорушників поліцейські також склали адміністративні матеріали за фактами керування транспортом у стані сп’яніння (ч. 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Крім того, мотоцикліст відповість в адміністративному порядку ще й за керування не зареєстрованим транспортним засобом (ч. 6 ст. 121 КУпАП) та за їзду без водійського посвідчення (ч. 2 ст. 126 КУпАП), а водійка позашляховика – за вчинення дорожньо-транспортної пригоди (ст. 124 КУпАП). Відтак, правопорушники за свої дії понесуть і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button