Кримінал

Наловив риби на 400 тисяч: судитимуть жителя Чернігівського району

За процесуального керівництва Козелецької окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Чернігівського району за незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

Встановлено, що 58-річний мешканець Куликівської громади за допомогою трьох сіток порожевих на озері Вільжин поблизу с. Кладьківка, в межах об’єкту природно-заповідного фонду – гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Заплавні озера», здійснив незаконний вилов риби цінних видів у кількості 33 штуки. Сума збитків, спричинених навколишньому природному середовищу становить майже 400 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школам Чернігова продавали газ за завищеною ціною

Разом із обвинувальним актом до суду направлено цивільний позов щодо стягнення з обвинуваченого вищезазначеної суми для відшкодування заподіяної шкоди.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button