Кримінал

Недобросовісний орендар заплатив у бюджет Прилук чверть мільйона гривень

Завдяки принциповій позиції прокурора Господарським судом Чернігівської області задоволено позов прокуратури, пред’явлений в інтересах Прилуцької міської ради про стягнення з приватного суб’єкта господарювання заборгованості з орендної плати за землю в розмірі майже чверть мільйона гривень та повернення земельної ділянки.

Прокуратурою встановлено, що між Прилуцькою міською радою та відповідачем укладено договір оренди землі у місті Прилуки, відповідно до якого в оренду приватному підприємству строком на 5 років передано земельну ділянку житлової та громадської забудови площею понад 1 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні затримали п’яного чоловіка з гранатою

Водночас, суб’єкт господарювання систематично порушував умови укладеного договору в частині сплати орендної плати, що спричинило недоотримання місцевим бюджетом міста Прилуки майже чверті мільйона гривень.

Окрім цього, по завершенню дії договору (14.12.2021) орендар земельну ділянку міській раді не повернув та продовжував користуватися нею без законних на те підстав.

У ході судового розгляду прокурором доведено, що дії орендаря порушують економічні інтереси держави та Прилуцької територіальної громади, оскільки недоотримання коштів бюджетом зумовлює обмеженість фінансування соціальних програм для потреб населення громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button