Кримінал

Недолугий розбійник: чернігівська продавчиня виявилася «міцним горішком»

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розбою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині двоє розбійників зі зброєю пограбували магазин

Встановлено, що в червні місяці поточного року місцевий житель, будучи неодноразово судимим за злочини майнового характеру, перебуваючи в одному з магазинів по вул. Івана Мазепи, вчинив напад на потерпілу – продавця магазину, погрожуючи застосуванням до неї насильства, небезпечного для життя та здоров’я, а саме спрямував на потерпілу пневматичний пістолет китайського виробництва для стрільби пластмасовими кулями, після цього він вимагав від потерпілої негайно передати грошові кошти. Однак потерпіла почала виштовхувати зловмисника з приміщення магазину, кликати на допомогу, після чого зловмисник зник із місця вчинення злочину.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (напад із метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій)).

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція статті передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Джерело: Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button