Кримінал

Невиконання рішення суду: екснардепу з Чернігівщини повідомлено про підозру

За дорученням керівника Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому народному депутату України, який на даний час займає посаду голови однієї з районних рад Чернігівської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадовець, обіймаючи раніше посаду директора одного з сільськогосподарських товариств області, достовірно знав про наявність ухвали Срібнянського районного суду Чернігівської області про визнання та надання дозволу на виконання рішення арбітражного суду Міжнародної організації торгівлі зерном та кормами (GAFTA). Зазначеною ухвалою постановлено стягнути з його підприємства на користь іншого сільськогосподарського товариства грошові кошти у розмірі 3 664 946,90 доларів США у зв’язку з невиконанням відповідачем зобов’язань за контрактом. Однак, всупереч рішенню суду підозрюваний, маючи фінансову можливість частково погасити суму заборгованості, не спрямував наявні кошти позивачу, а перевів їх на рахунки іншого підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліцейські затримали чоловіка, що причетний до стрілянини у Луцьку

Таким чином, екс-нардеп обґрунтовано підозрюється в умисному невиконанні ухвали суду, що набрала законної сили, чим заподіяно істотну шкоду інтересам юридичної особи, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button