Кримінал

Ніжинця посеред вулиці пограбували на 20 тисяч доларів

Учора, 8 грудня, приблизно опівдні, двоє чоловіків відкрито заволоділи грошима 51-річного місцевого жителя на одній із центральних вулиць міста. Викрали 20 тисяч доларів, повідомляє mynizhyn.com.

Із місця події чоловіки втекли на позашляховику «Фольцваген таурег», проте потерпілий і свідки запам’ятали номер автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На жінку в під’їзді на Любецькій напав грабіжник

За камерами визначили напрямок руху позашляховика.

Оперативно було задіяно й орієнтовано всі наряди ГРПП не лише міста, а й суміжних районів області. Введено план «Перехват». Як завжди, в нагоді стали камери відео спостереження, що у межах області утворюють єдину систему – «Мережа безпеки». За ними визначили маршрут руху позашляховика та вже колеги ніжинських поліцейських наздогнали його приблизно за пів сотні кілометрів від Ніжина.

Побачивши, що автодорога перекрита патрулем, чоловіки залишили салон авто та тікали пішки, але невдовзі обох було затримано. У салоні автомобіля виявлено та вилучено викрадені гроші та ще багато готівки, походження якої належить встановити.

Обидва чоловіки не місцеві. Один із них проживає в Білорусії, до України він приїхав наприкінці листопада поточного року. Інший, на рік молодший за напарника, 45-річний мешканець одного з селищ на Одещині. Що спонукало чоловіків піти на такий злочин і чи був він єдиним у їхній біографії – встановлять слідчі.

Чоловікам інкримінують ч.4 ст. 186 ККУ – грабіж, вчинений групою осіб, у великих розмірах, покарання за який становить від семи до десяти років позбавлення волі. Обох чоловіків затримано, й, оскільки вони не місцеві, а також з огляду на тяжкість злочину, грабіжникам буде обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button