Кримінал

Нова шахрайська схема: чернігівець «оформив» медичну страховку за 8 тисяч

Поліція застерігає громадян від шахраїв, які видають себе за працівників державних установ
Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з негайним переведенням коштів. Представляючись співробітниками державних установ, шахраї намагаються ввести вас в оману, щоб заволодіти вашими грошима. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Учора, 10 квітня, до поліції звернувся 80-річний мешканець Чернігівського району, який повідомив, що постраждав від шахрайських дій невідомої особи. Потерпілому зателефонувала якась жінка та представилась працівницею «відділу контролю медзакладів державної аудиторської служби».

Незнайомка розповіла пенсіонеру, нібито здійснювала онлайн-перевірку призначень медиками ліків для пацієнтів і саме у призначеннях цього 80-річного чоловіка виявила порушення. Далі вона переконала співрозмовника, що він може отримати за це компенсацію. Але для того, мовляв, потрібно оформити «страховку», згідно з якою в подальшому йому і виплатять кошти за «неправильно призначені ліки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом ночі патрульним двічі пропонували хабар за нескладання адмінпротоколів

Пенсіонер погодився та пішов до найближчого відділення банку, де перевів на банківський рахунок невідомої особи понад вісім тисяч гривень. Звісно, жодної «компенсації за ліки» він не отримав.

Зрозумівши, що його ошукали, пенсіонер звернувся до поліції.
За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям похилого віку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button