Кримінал

Обвинувальний акт відносно «чорного лісоруба» направлено до суду

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України, за фактом незаконної вирубки дерев в захисних насадженнях, неподалік м. Прилуки, незаконному перевезенні та збуті деревини, чим заподіяно тяжкі наслідки для довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрито «чорних лісорубів»

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що декілька мешканців м. Прилуки, з корисливих мотивів, з метою подальшого продажу товарної продукції «дров» із квітня по кінець липня 2019 року, в захисних насадженнях, неподалік м. Прилуки здійснили незаконну порубку 77 дерев породи дуб, клен, акація, чим спричинили тяжку шкоду навколишньому природному середовищу, в тому числі матеріальну шкоду розміром понад 700 тис. грн.

Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури, ухвалою слідчого судді Прилуцького міськрайонного накладено арешт на автомобіль марки «Mersedes-Benz», котрий використовувався зловмисниками для незаконного перевезення та збуту деревини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чорному» лісорубу призначено покарання у виді обмеження волі

Обвинувальний акт відносно мешканця м. Прилуки, який обвинувачується у незаконній вирубці дерев в захисних насадженнях, неподалік м. Прилуки, незаконному перевезенні та збуті деревини, чим заподіяно тяжкі наслідки для довкілля, 12.03.2020 направлено на розгляд Прилуцького міськрайонного суду.

Крім того, прокурором Прилуцької місцевої прокуратури до суду скеровано позовну заяву щодо стягнення шкоди із зловмисника, заподіяної незаконною порубкою деревини, на загальну суму понад 700 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція повідомила про підозру «чорному лісорубу» із Сосницького району

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 4 ст. 246 КК України санкція відповідної статті передбачає покарання у вигляді позбавленнямволі на строк відп’яти до семи років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button