Кримінал

П’яний водій хотів відкупитися від патрульних на Чернігівщині

Чоловік запропонував патрульним Прилуцького районного відділу неправомірну винагороду за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння. Правоохоронці задокументували цей факт і відкрили кримінальне провадження.

Під час патрулювання Прилуцького району екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль, який рухався з порушенням Правил дорожнього руху. За кермом легковика перебував 40-річний мешканець Варвинської громади з ознаками алкогольного сп’яніння.
За адміністративне правопорушення поліцейські почали складати на водія протокол за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

Натомість водій спробував уникнути відповідальності за свої дії. З цією метою порушник запропонував неправомірну вигоду в сумі по 10 тисяч кожному поліцейському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові п’яна водійка намагалася втекти від патрульних

Патрульні попередили чоловіка, що він вчиняє незаконно. За подібні дії передбачена кримінальна відповідальність. Проте порушник не відмовився від злочинного наміру і продовжував наполягати.
На місце події патрульні поліцейські викликали слідчо-оперативну групу Прилуцького районного відділу поліції. Правоохоронці задокументували факт пропозиції дачі неправомірної винагороди.

Слідчий розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років.

До речі, протокол за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення на водія також був складений. Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button