Кримінал

П’яний водій Мерседесу на пішохідному переході наїхав на двох дівчат

Нетверезий водій автомобіля «Mercedes-Benz» біля прилуцької школи № 13 збив на пішохідному переході двох дівчат-пішоходів.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Під час об’їзду маршрутного таксі водій легковика здійснив наїзд на двох дівчат 7 та 11 років, які переходили проїжджу частину пішохідним переходом. Згідно з висновком медиків, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Внаслідок ДТП діти отримали тілесні ушкодження у вигляді закритої черепної мозкової травми, струсу головного мозку та саден голови.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) -карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Працівники відділу безпеки дорожнього руху Чернігівської області нагадують пішоходам про необхідність пересування тільки тротуарами та пішохідними доріжками. Переходити проїжджу частину дороги дозволено тільки в спеціально відведених місцях пішохідними переходами.

По краю проїжджої частини дороги чи узбіччю пішоходи повинні йти назустріч руху транспортним засобам.

В темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи повинні виділити себе світлоповертаючими елементами (флікерами) для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Поліція звертає увагу водіїв на необхідність правильного вибору швидкості та дистанції під час керування транспортом. Знижувати до мінімуму швидкість перед проїздом пішохідних переходів. В темний час доби та в умовах опадів враховувати фактор відблисків світла фар від мокрого асфальту.

Ще статті по темі

Back to top button