Кримінал

«Ворожки» і «соцпрацівники» обібрали пенсіонерів

Поліція Чернігівщини розшукує жінок, які видурюють гроші у немолодих людей

Днями в сусідніх районах Чернігівської області невідомі жінки, втершись у довіру до стареньких, обікрали їх на кругленьку суму. У першому випадку вони назвалися ворожками, в другому – соціальними працівниками.

Сучасні шахраї йдуть шляхом найменшого спротиву й «заробляють» на довірливості та необізнаності немолодих людей.

Так, 11 липня в Носівському районі до 70-річної пенсіонерки завітали дві смагляві жінки й запропонували довірливій бабусі поворожити. Поговоривши про минуле, сучасне та майбутнє господині, віщунки пішли геть, прихопивши з собою 9 тисяч гривень і 8 тисяч доларів старенької.

Того ж дня схожу за описом парочку зловмисниць бачили в сусідньому Ніжинському районі. Там 77-річній господарці помешкання вони вже назвалися соцпрацівницями. Покидали помешкання немолодої жінки самозванці не з пустими кишенями – там лежали 10 тисяч гривень, вкрадені в господині.

В обох випадках поліція зняла відбитки пальців непроханих гостей і розпочала активні пошуки кримінального жіночого дуету.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button