Кримінал

Підозрюваного у зберіганні дитячої порнографії чернігівця хочуть тримати під вартою до суду

Прокурорами відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Чернігівської обласної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про умисне зберігання мешканцем м. Чернігова за місцем проживання дитячої порнографії.

За погодженням із процесуальним прокурором особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 301-1 КК України. Під час обшуків у громадянина було вилучено речові докази, що свідчать про його причетність до скоєння кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилучанину, який вкрав 180 тонн насіння з ангара в Талалаївській громаді, світить до 12 років тюрми

Встановлено, що підозрюваний схиляв дівчаток 11-14 років до надання йому своїх інтимних фото та відеозаписів за подарунки.

Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та кола потерпілих осіб.

За погодженням із прокурором до суду подане клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button