Кримінал

«Пильщика» засуджено за незаконну порубку 77 дубів

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України, за фактом незаконної вирубки дерев в захисних насадженнях, неподалік м. Прилуки, чим заподіяно тяжкі наслідки для довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жанрі Блокбастера: тракторист-утікач, ватажок-екс-міліціонер і «чорні» лісоруби»

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що декілька мешканців м. Прилуки з корисливих мотивів із метою подальшого продажу товарної продукції «дров» із квітня по кінець липня 2019 року в захисних насадженнях неподалік м. Прилуки здійснили незаконну порубку 77 дерев породи дуб, клен, акація, чим спричинили тяжку шкоду навколишньому природному середовищу, зокрема й матеріальну шкоду розміром понад 700 тис. грн.

У ході досудового розслідування один із підозрюваних беззастережно визнав вину у вчиненому злочині та дав викривальні показання стосовно причетності до вчиненого правопорушення іншої особи, в результаті чого в порядку ст. 469 КПК України між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку 08.01.2020 направлено до Прилуцького міськрайонного суду для розгляду та затвердження.

Зокрема, 17.01.2020 під час підготовчого судового засідання вироком судді Прилуцького міськрайонного суду затверджено угоду про визнання винуватості укладену між прокурором та обвинуваченим, згідно з якою зловмисника засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, з огляду на щире каяття обвинуваченого та його активну співпрацю з органом досудового розслідування, судом прийнято рішення про звільнення засудженого від відбування покарання та встановлено іспитовий термін строком на 2 роки.

Крім того, на обвинуваченого покладено ряд процесуальних обов’язків, включно з відшкодуванням завданих збитків на суму 730 тис. грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button