Кримінал

Податківці вилучили тютюн для кальянів вартістю понад 500 тисяч гривень (Фото)

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що наразі тривають активні заходи з протидії незаконному обігу тютюнових виробів на території України. При цьому значна увага приділяється знешкодженню каналів розповсюдження контрафактної та контрабандної тютюнової продукції через мережу Інтернет.

Так, на початку березня співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області, в ході проведення операцій «Акциз-2018» та «Рубіж-2018», встановлені факти реалізації тютюну іноземного виробництва, який потрапив в країну контрабандним шляхом.

Слідчо-оперативні заходи здійснювались у рамках досудового розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут і транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка везла 60 пачок білоруського тютюну

Оперативним підрозділом встановлено, що підприємливі ділки, використовуючи у якості інформаційної реклами всесвітню мережу Інтернет, задіяли у своїй злочинній схемі різноманітні поштові служби доставки.

При документуванні злочинної діяльності застосовувались слідчі дії, які дали змогу виявити основні місця зберігання контрабандної продукції та канал її надходження до Чернігівської області.

За результатами проведених обшуків з незаконного обігу вилучено майже дві з половиною тисячі пачок тютюну для кальянів елітних торгівельних марок «Fumari», «Tangiers», «Serbetli», «Fusion» та інших без марок акцизного податку встановленого зразка, ринковою вартістю понад 500 тисяч гривень.

Наразі  слідство триває, проводяться заходи, спрямовані на виявлення каналів надходження тютюнових виробів та встановлення повного кола осіб, причетних до незаконної діяльності.

Джерело: відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button