Кримінал

Поліцейські Чернігівщини припинили діяльність організованого злочинного угруповання під керівництвом «смотрящого за Черніговом» (Фото)

Організатор злочинної групи разом з «авторитетами» злочинного світу погрожували розправою та вимагали від чернігівців гроші за розв’язання штучно створених ними проблем у їх близьких родичів. 

Слідство встановило, що до складу угруповання, яке поширювало свій злочинний вплив, входили раніше судимі громадяни, серед них – і так званий «смотрящий» за Черніговом.

«Смотрящий» давав вказівки своїм спільникам – у кого і за що вимагати великі суми грошей. У подальшому вони погрожували мешканцям міста Чернігова розправою. Щоб «вирішити питання» і захистити своїх близьких від злочинних посягань люди передавали «авторитетам» гроші.

7 червня оперативники та слідчі за силової підтримки КОРД та роти поліції особливого призначення затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу так званого «смотрящого» та його спільника. Зловмисники якраз отримали кошти від родича потерпілого. Загалом задокументовано факт вимагання близько 170 000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Чернігова поліцейські виявили підпільний гральний заклад (Фото)

Співробітники слідчого управління поліції Чернігівської області спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, які налагодили злочинну схему «заробітку».

А саме, «смотрящому» та двом «кримінальним авторитетам» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 255-1, ч. 4 ст. 189 КК України, а саме у встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу в Чернігові, а також у вимаганні, вчиненому організованою групою.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button