Кримінал

Поліція Чернігівської області викрила організовану групу інтернет-наркоторговців (Фото)

На Чернігівщині поліція зупинила діяльність організованої злочинної групи, що збувала наркотики з використанням інтернет-каналів.

Поліцейські, попри складність документування подібних схем розповсюдження наркотиків, зібрали достатню доказову базу для притягнення наркоторговців до відповідальності. Ця злочинна група впродовж тривалого часу поширювала в Чернігівській області наркотичні та психотропні засоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець зберігав у себе вдома зброю та наркотики

Учора за місцями проживання всіх фігурантів провадження відбулися санкціоновані обшуки. Слідчі поліції разом з оперативниками управління протидії наркозлочинності та карного розшуку, інших підрозділів поліції, за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД вилучили низку речових доказів злочинної діяльності угруповання. Успіх операції забезпечила одночасність проведення цих слідчих дій як у Чернігові, так і на території Київської області, де мешкають окремі спільники.

У процесі ретельного довготривалого документування діяльності групи та встановлення картини злочинних зв’язків поліцейські отримали достатньо доказів того, що найбільш активним і досвідченим серед зловмисників був 40-річний чернігівець. Саме він цементував навколо себе діяльність групи і був її незмінним учасником відтоді, як вона вперше потрапила в поле зору правоохоронців.

Під час обшуку в помешканнях фігурантів кримінального провадження та у господарчих приміщеннях, якими вони користувалися, поліцейські вилучили значну кількість речових доказів. Серед вилученого: готові до збуту пакунки з білим порошком (ймовірно, амфетаміном), пістолет з набоями до нього і навіть зразки «шпигунської» техніки, придатні для негласного спостереження за іншими особами. Все вилучене направлене на дослідження до НДЕКЦ в Чернігівській області.  Лідеру угруповання слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Її максимальна санкція — до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

narko_grupa_4

Суд обрав організатору злочинної групи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави в сумі майже мільйон гривень. Наразі підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі.

Запобіжний захід його спільникам також буде обрано найближчим часом.

Поліція продовжує проводити комплекс слідчих дій та опрацювання отриманих доказів.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button