Кримінал

Поліція Новгород-Сіверського з початку року притягнула до відповідальності більше сотні домашніх кривдників

З початку 2021 року співробітники Новгород-Сіверського районного відділу поліції склали на домашніх кривдників 106 протоколів за вчинення домашнього насильства. Окрім того, слідчі відкрили два кримінальні провадження.

З початку 2021 року поліцейські Новгород-Сіверського району отримали ­176 повідомлень про вчинення домашнього насильства.

Кожного разу за вказаними адресами виїжджали екіпажі груп реагування патрульної поліції, дільничні офіцери поліції та ювенальні поліцейські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За побиття трирічного сина та домашнє насильство батька засуджено до 4-х місяців арешту

106 разів були підстави скласти протоколи на домашніх кривдників за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення — вчинення домашнього насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування.

Окрім того, поліцейські склали  45 термінових заборонних приписів. Заборонний терміновий припис виноситься у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи. Його мета – негайно припинити домашнє насильство та не допустити його продовження чи повторного вчинення.

Заборонні приписи обмежують порушника у певних правах. Наприклад, йому можуть заборонити перебувати в одному приміщенні з жертвою домашнього насильства, наближатися до потерпілих, телефонувати їм тощо. І той факт, що агресор є власником житла, на ситуацію не впливає.

«Під час відпрацювання виклику по домашньому насильству, співробітникам блоку превенції цього року двічі довелося викликати слідчо-оперативну групу. Слідчі відкрили провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Особам, які вчинили протиправні дії, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. За ці дії їм загрожує до двох років позбавлення волі. До речі, одне провадження вже передано до суду», — сказав начальник Новгород-Сіверського районного відділу поліції Андрій Водолазкін.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button