Кримінал

Поліція припинила активність тітушок, які намагалися взяти під контроль комунальне підприємство (Фото)

На Городнянщині конфлікт чинного та екс-керівника агролісгоспу перейшов межі закону, тому поліції довелося втрутитися.

Одного керівника було звільнено, але суд вирішив його поновити на роботі. Тим часом на комунальному підприємстві з’явився новий керівник. Тепер обидва вважають, що вони мають законне право обіймати посаду керівника агролісгоспу.

Зацікавлені сторони замість того, щоб діяти у правовому полі, заручилися підтримкою кількох груп молодиків спортивної статури, які мають зброю та спецзасоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках поліція затримала вимагача, що погрожував убивством місцевому жителю

Протягом кількох днів одна зі сторін конфлікту перебувала всередині адміністративного приміщення, а сьогодні опоненти намагалися взяти його штурмом.

Коли протистояння перейшло в активну фазу й на підприємстві застосували вибуховий пакет і димову шашку, поліція втрутилася в ситуацію.

Спецпризначенці вивели за межі комунального підприємства обидві групи тітушок, вилучили в них зброю та спецзасоби та доставили до відділу поліції. Найбільш активні молодики намагалися опиратися.

Наразі слідчі дають оцінку ролі спортивних молодиків у конфлікті, їх перевіряють на причетність до інших злочинів.

Підприємство взято під охорону поліції до моменту призначення законного керівника.

Відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб) – карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років, а також за статтею 356 Кримінального кодексу України (самоправство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button