Кримінал

Поліція розповіла, що молодики в Ічні виявилися не мародерами, а наркозалежними

Під час охорони публічного порядку в місцевості поблизу 6 арсеналу ЗСУ поліція затримала трьох молодиків, які прямували до армійських складів. Двоє заброд раніше судимі і мали при собі наркотики.

10 жовтня під час патрулювання вулиць Ічні поліцейські звернули увагу на трьох чоловіків, які підозріло поводилися та своєю поведінкою видавали немісцевих. При перевірці документів правоохоронці встановили особи жителів Носівки, двоє з яких вже раніше судимі.

Під час поверхневого огляду у двох молодиків поліція виявила наркотики. Прибула на місце події слідчо-оперативна група вилучила у них  пластиковий контейнер з подрібненою речовиною рослинного походження з характерними запахом коноплі та порошкоподібну речовину, схожу на амфетамін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ічні до поліції надійшло п’ять сигналів щодо мародерства

Вилучені речовини направлені до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення експертизи. Автомобіль марки «Таврія», на якому пересувалася кампанія, вилучений згідно з чинним законодавством. zlodii_5

Поліція інформацію про подію внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на той самий строк.

Після складання усіх матеріалів та профілактування зловмисники згідно з чинним законодавством були відпущені.

Але історія мала неочікуване продовження. Місцеві активісти перестріли фігурантів на вулиці і, маніпулюючи фактами, влаштували для журналістів імпровізований флешмоб, звинувативши молодиків у мародерстві та прикріпили до них таблички з написами «я злодій» та «мародер».

Поліція наголошує, що несе службу в цілодобовому режимі й основний упор робить саме на запобігання мародерства. Протягом цього часу правоохоронці отримали 9 повідомлень про факти мародерства, з яких жоден не підтвердився.

Станом на ранок 11 жовтня до поліції надійшло 87 повідомлень про події, пов’язані з вибухами на території армійських складів в Ічнянському районі. У тому числі, про пошкодження та руйнування будинків та  виявлення боєприпасів.

Також поліція перевірила близько 800 осіб, 500 транспортних засобів та виявила двох нетверезих водіїв.

На блокпостах поліція продовжує фільтраційні заходи з виявлення сторонніх та підозрілих осіб, на територію, де тимчасово відсутні господарі, пропускається тільки місцеве населення за умови пред’явлення документів з реєстрацією. Незважаючи на стабілізацію ситуації з пожежею і вибухами, поліція продовжує комплекс заходів, спрямованих на недопущення фактів мародерства та порушень публічного порядку. zlodii_6

Ще статті по темі

Back to top button