Кримінал

Поліція затримала групу осіб, які вчинили низку розбоїв на Чернігівщині та Сумщині (Фото)

Вчора поліція оголосила членам злочинної групи підозру у вчиненні розбою, поєднаному з проникненням у житло. Тепер зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавленням волі із конфіскацією майна.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів та реалізації оперативної інформації правоохоронці Сумської та Чернігівської областей за силової підтримки управління КОРДу та під процесуальним керівництвом прокуратури затримали розбійників одразу після скоєння чергового злочину.

Діяльність трьох чоловіків наробила галасу в суміжних областях на межі 2019 та 2020 років. Раніше судимий 39-річний житель Конотопського району Сумщини разом зі спільниками 1990 та 1992 років народження вчиняли розбійні напади на осіб похилого віку, переважно жінок. Так, на Чернігівщині вони напали на чотирьох пенсіонерів віком 82-86 років у Коропському та Борзнянському районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському районі група грабіжників побила господаря

Розбійники погрожували стареньким застосувати насильство, відбирали цінні, на їх думку, речі та всі гроші пенсіонерів (від 200 гривень до 14 тисяч гривень).

Під час санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних поліція вилучила низку речових доказів, серед іншого — мобільні телефони деяких потерпілих та чеки з ломбардів. Групу зловмисників поліція затримала на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістила чоловіків до слідчого ізолятора.

Кримінальне провадження розслідується в рамках частини 3 статті 187 Кримінального кодексу України — розбій, поєднаний з проникненням у житло. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button