Кримінал

Позиція поліції щодо Срібнянських жахіть

Стосовно події, що сталася в смт Срібному та спричинила смерть малолітньої дитини, наразі в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області проводиться службове розслідування, яке дасть належну правову оцінку діям кожного поліцейського Срібнянського відділення поліції з подальшими кадровими висновками.

Так, прибувши на виклик у неділю, 30 липня, поліцейські задокументували факт завдання тілесних ушкоджень жінкою своєму співмешканцю (було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України), але потрапити до будинку не змогли через перешкоджання господині.

За свідченнями поліцейських, підозрювана жодної агресії відносно дитини не проявляла, а дівчинка постійно знаходилась поруч із мамою та трималася за неї.

Згідно із законодавством, для оцінки психічного стану жінки та визначення ступеня потенційної загрози з її боку потрібно було, щоб її оглянув лікар-психіатр і виніс обґрунтований висновок. Проте телефон місцевого психіатра був вимкнений, і неодноразові спроби зв’язатися з ним як поліцейських, так і керівництва райлікарні виявилися безуспішними.

Зважаючи на таку ситуацію, заступник головного лікаря Срібнянської ЦРЛ повідомив поліцію, що питання щодо прийняття рішення про госпіталізацію хворої буде вирішене наступного дня зранку. Вранці ж поліція разом із лікарем-психіатром прибула до помешкання хворої, де в примусовому порядку помістила її до карети швидкої допомоги та супроводжувала її до спеціалізованого закладу.

Про те, що в будинку могла знаходитися малолітня дитина, з’ясувалося лише дорогою до лікарні. Жінка повідомила, що її донька – у дитсадку. Для перевірки інформації на місце було відправлено інший наряд поліції та повідомлено сільському голові. Коли поліцейські прибули за адресою, у дворі вже знаходився голова сільради та сусіди, які й виявили в будинку дитину.

За даним фактом слідчими Срібнянського відділення поліції було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство малолітньої дитини).

За результатами службового розслідування будуть зроблені відповідні висновки та надана правова оцінка діям кожного працівника відділення, вжито відповідних кадрових рішень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button