Кримінал

Працівниці «ОТП Банк» оформлювали фіктивні споживчі кредити

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 23.04.2018 трьох місцевих мешканок визнано винуватими у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України) та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що троє працівниць банку з жовтня 2012 по січень 2014 року шляхом зловживання службовим становищем, в порушення Положення про порядок видачі і супроводження споживчих кредитів фізичним особам і фізичним особам-підприємцям, на підставі ксерокопій довідок про присвоєння ідентифікаційного номеру та паспортів громадян України, без будь-яких на те юридичних підстав з метою незаконного заволодіння грошовими коштами фінансової установи складали завідомо неправдиві документи щодо отримання кредитів, до яких вносили прізвища позичальників – фізичних осіб, яким не було відомо про злочинні наміри, внаслідок чого перераховувалися грошові кошти ПАТ «ОТП Банк» в якості споживчих кредитів за нібито придбані товарно-матеріальні цінності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайка “розвела” чернігівку на гроші

В результаті незаконних дій зазначених осіб ПАТ «ОТП Банк» завдано матеріальної шкоди на загальну суму 795535,6 грн.

Судом підтримано позицію прокуратури області та засуджено, із застосуванням ч. 1 ст. 70, п. 2 ч. 1 ст. 49, ч. 5 ст. 74 КК України, за ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України двох фігурантів до 5 років позбавлення волі та 4 років позбавлення волі; ще одного з фігурантів до 3 років позбавлення волі із встановленням, відповідно до ст. 75 КК України, іспитового строку на 2 роки, з позбавленням права особам обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в банківських та фінансових установах строком на 3 роки.

Також з винних осіб у солідарному порядку стягнуто на користь ПАТ «ОТП Банк» 780 тис. грн. та 136 тис. грн. процесуальних витрат на користь держави.

 Джерело: прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Я как-то оформляла кркедит. Несколько раз переспросилла » бак=нковский, не кредитного сообщества???»Догадайтесь что ответили и что оказалось по факту.

Back to top button